pregătire pt admitere

header_132

Această pagină este strict pentru arhitectură şi desen. Desenele pe care le voi posta aici sunt proprii (dacă nu sunt, voi specifica). Vă rog mult să vă daţi cu părerea decât dacă aveţi cunoştinţe legate de desen sau arhitectură. Cu tot respectul, dar nu am nevoie părerea cuiva care nu se află în temă. Trebuie să mai menţionez că nu mă consider un desenator extraordinar sau ceva de genu’ (comparativ cu alţii sunt chiar slab de fapt şi de drept). Articolele cu planşe vor fi updatate în timp. Desenele pot varia calitativ, depinzând de perioada în care au fost realizate.

De văzut:

ţărănisme – case ţărăneşti

compoziţii şi materiale

tutoriale

oarecum arhitectură – planşe cu diverse teme

străzi – perspective stradale

interior – perspective interioare

istorie – clădiri şi construcţii

afişe – afişe pe teme diverse

desene de pierdut vremea

joc de puncte, dungi, concret – prima mea machetă

un pic de pregătire pt pregătire – de plictiseală

de pe la pregătire – planşe de la pregătire

filme cu desene – o să vedeţi…

aşteptând – după exam

sunt student.

planşe expoziţie 2009

header_121

Jack. toate drepturile rezervate
înapoi la prima pagină

Reclame
Comentarii
 1. Your website is awesome! Great job!

 2. mary spune:

  Sunt la liceu anul trei ,arhitectura as vrea o indrumare ,sau cum pot sa-mi testez abilitatile.

  • jaquegrey spune:

   sincer, nu ştiu să-ţi răspund la intrebarea asta. eu nu am dat nici un test să văd dacă sunt bun de desen sau nu. eu ştiu doar că am desenat până am ajuns la nivelul la care sunt acum (am fost la profil real, mate-info)

   dar nu numai desenul contează. contează şi felul în care percepi lucrurile. de exemplu, dacă te jucai… să zicem cu lego când erai mic, asta e mai important decât dacă te-ai fi jucat pe calculator. e vorba de jocul cu volumele, cu formele geometrice şi felul în care le-ai putea aranja, scobi şi tăia. e vorba de o semnificaţie pe care ai putea să o găseşti unui volum, nu neapărat drept clădire, ci mai degrabă o semnificaţie pe care i-o poţi da formei pe care o asamblezi (ştiu că nimeni nu e capabil să gâdnească aşa la o vârstă mică, dar acel joc te poate ajuta mai târziu).

 3. cristi spune:

  salut sunt in clasa a 11-a si as vrea sa dau la facultatea de arhitectura din bucuresti. am mai facut cate ceva cu un arhitect din craiova insa nu foarte mult pentru ca a renuntat la meditatii anul acesta. poti sami recomanzi vreun profesor de la facultate care face meditatii? eventual chiar profesorul cu care ai lucrat..

 4. myssy_a spune:

  buna:)
  sunt o fata din valcea la liceu in clasa a 11-a .De mica toti mi’au zis ca sunt talentata la desen.Acum fiind mai mare imi doresc sa urmez facultatea de arhitectura.M’am interesat de cursuri de pregatire dar pt mine sunt prea scumpe…asta e .Si as dori sa ma ajuti cu un sfat …sa imi dai exemplu de mod de pregatire ..poate cursuri pe internet sau carti sa cumpar.Si numai pe baza lor sa pot lua examnul ca de meditatii nu am bani

  Multumesc.

  • jaquegrey spune:

   hello. trebuie să ştii că nu contează dacă eşti talentată sau nu, sau dacă vei găsi o rezolvare corectă la problemele lor. examenul e o tombolă, la fel ca facultatea (incep să-mi dau seama de asta). adică orice ai face, oricât de mult ai munci, poate să nu fie bine. dacă nu ai răspuns la fiecare linie trasată pe hârtie, e nasol.
   ce trebuie să mai ştii e că facultatea asta e scumpă. va trebui să-ţi cumepri materiale de desen şi pt machete şi nu ii va păsa nimănui că nu ai avut posibilitatea materială (nu vreau să fiu rău că spun asta, e doar adevărat). in facultate s-a dat replica ”n-ai bani? ce cauţi aici?”, ceea ce este de o nesimţire incontestabilă, dar aşa sunt unii profi din facultate…
   eu o să te ajut cum pot. deocamdată uite-te la desenele de pe blog. o să-ţi mai trimit pe mail exemple mai bune, mai grafice. o metodă bună de a invăţa e copierea (sună urât, dar aşa este). o să-ţi trimit şi o bibliografie, chiar dacă nu te vor ajuta foarte mult acum, ci mai mult in facultate.
   mai vorbim.

  • Popa M. spune:

   Eu am cumparat din Cluj-Napoca cartea „Reprezentari axonometrice cu aplicatii in tehnica” , in care sunt prezentate multe probleme rezolvate care s-au dat la admiterea de la Fac. de Arhitectura. Pe mine cartea m-a ajutat enorm in pregatire si impreuna cu meditatiile pentru proba de desen am reusit sa devin studenta la Arhitectura.

  • Popa Aurelia spune:

   Eu am cumparat cartea „Reprezentari axonometrice cu aplicatii in tehnica”, care m-a ajutat enorm pentru admitere la Facultatea de Arhitectura.
   Cartea contine multe probleme rezolvate date la admitere.

 5. andyy spune:

  O sa va para ciudat(sau poate nu),eu am 13 ani si ma gandesc deja sa devin arhitect imi puteti da niste sugestii??

 6. andyy spune:

  cat timp ai luat ore de desen??(daca ai luat)

 7. andyy spune:

  si din ce cls ai inceput sa iei ore???

 8. andyy spune:

  Am o intrebare.GD inseamna geometrie descriptiva???Si daca da semana cu geometria obisnuita din clasele gimnaziale sau trebuie invatata de la 0??

  • jaquegrey spune:

   da, inseamnă geometrie descriptivă.
   nu, nu e nici pe departe ca geometria din gimnaziu. trebuie luată de la -1. sunt probleme de intersecţie şi de tangenţă a corpurilor.

  • Talu Stefan spune:

   Geometria este ştiinţa care se ocupă cu studiul proprietăţilor spaţiului considerat ca mulţimea
   continuă a unei infinităţi de elemente.
   Geometria Descriptivă este ştiinţa care studiază reprezentarea grafică plană a obiectelor din
   spaţiu. Stabilirea corespondenţei dintre obiect şi imaginea lui se face prin operaţii geometrice.
   Oferind soluţii grafice simple şi elegante, Geometria Descriptivă permite rezolvarea problemelor
   geometrice complexe, în care aplicarea aparatului matematic clasic este laborioasă.
   Geometria Descriptivă constituie baza teoretică pentru disciplina de Desen Tehnic – disciplină de bază în pregătirea profesională a viitorilor ingineri şi arhitecţi pentru activitatea de proiectare.

 9. andyy spune:

  Ai invatat-o greu??

  • jaquegrey spune:

   ”greu” e subiectiv. trebuie să fii dotat cu vedere in spaţiu. asta nu prea se invaţă. ideea e că trebuie să vezi problema rezolvată in capul tău şi apoi, prin ce eşti invăţat, să transpui acea rezolvare in desen astfel incât cel ce priveşte să inţeleagă rezolvarea ta.

 10. andyy spune:

  Hmmm cred ca m-as descurca. Si apropo m-am uitat la toate desenele tale prima oara am crezut ca-s poze dar dupa ce le-am inspectat si mi-am dat seama ca-sa desenate.Felicitari si mult succes in continuare.Daca mai am vreo intrebare am sa o postez si voi astepta un raspuns.Multumesc ca ti-ai pierdut timpul cu mine :D.

 11. andyy spune:

  Daca imi permiti sa te intreb, din ce oras esti???

  • jaquegrey spune:

   Giurgiu. n-ai vrea să mergi acolo. e un loc unde găsești prost gust și vulgaritate la fiecare colț de stradă, atât din punct de vedere al oamenilor cât și din punct de vedere arhitectural.

 12. andyy spune:

  Eu sunt din Targu Mures.Astazi am vrut sa vad daca pot sa ma descurc la desnatul caselor si am desenat 2 tipuri de case si daca vrei si daca ai tim le fac poza si ti le trimit pe mail(numai daca vrei si daca ai timp) si sa-mi spui parerea ta.Iti spun de acuma ca nu ai la ce sa te astepti de la desene dar pt inceput eu zic ca sunt bune.

 13. andyy spune:

  ok imi spui mailul te rog ca am sa ti-l trimit umpic mai tarziu ok??

  • jaquegrey spune:

   imi spune ca id-ul nu exista iar adresa de mail este invalida, chiar daca dau cu copy/paste. nu pun mailul pe blog ca să-l vadă toată lumea.

 14. andyy spune:

  dupa ce ti-am citit articolele am vazut ca sora ta e studenta la maedicina si ma gandeam ca face facultatea la Tg Mures 😀

 15. andyy spune:

  incerca acuma

 16. Roxana spune:

  as avea nevoie de ajutorul vostru…nuj de unde sa inceop..eu chiar imi doresc sa devin arhitecta de interior…da nuj ce anume ar trb sa stiu..chiar vreau sa ma documentez…vas fi recunoscatoare dak ma-ti ajuta:D

  • jaquegrey spune:

   la interior din câte știu ai nevoie de o doză zdravănă de talent, spre deosebire de arhitectură şi urbanism, adică se bazează destul de mult pe desen artistic. nu conta totuşi pe ce spun eu in legătură cu asta. nu sunt foarte bine informat.

  • Diana spune:

   daca ai primit vreun ajutor, de oriunde, nu ezita 😀 ajuta-ma si pe mine ;;)

  • Selene spune:

   Talent si imaginatie:) eu am dat azi de acest blog,si eu sunt in dilema 😛 sunt clasa a 12a la profil tehnic. La noi nu se face scoala mai deloc,insa din cand in cand lucram in autocad,la care imi dau si atestatul. Ma descurc,talent la desen am insa la capitolul matematica fizica dau cu bata-n balta. Tu,voi de fapt in ce stagiu sunteti? Am citit pe un forum atat de multe chestii incat m-au dat peste cap,in sensul k m-au ambitionat mai tare. Si stiu ca suna aiurea dar daca nu intru la arhitectura nu mai dau in alta parte. Nu ma pasioneaza nimic altceva si decat sa fac o facultate ca sa o fac mai bine nu:) M-am entuziasmat foarte tare si nu vreau sa dau cu piciorul,nu exista nu pot,exista nu vreau,eu pe principiul asta merg. Insa nu stiu cum sa procedez k ma asteapta un bac si pentru admitere,examenul consta in 20 de planse,6 desene – exemplificând
   interesul pentru artele vizuale in general,desene proprii si 14 desene de observatie si documentare. Intrebarea mea este: sa lucrez in paralel si pt bac si pt admiterea la facultate?? Sau dau la anul si intre timp fac meditatii. Ma gandesc ca daca las timpul sa treaca o sa uit elementele de baza pe care le fac la scoala..

   • jaquegrey spune:

    salut. sincer, nu pot să-ţi răspund la intrebarea asta. fiecare e responsabil de propriile decizii. nu am dreptul să te influenţez in această privinţă. pot să spun in schimb 2 chestii:
    1. eu am lăsat şcoala pe plan secund când am făcut pregătire pt admitere, in sensul că mereu făceam intâi tema pt desen, apoi mă ocupam de şcoală, dacă mai apucam. de regulă dormeam cam 5 ore pe noapte şi compensam la ore, ceea ce nu mi-a prins tocmai bine la bac.
    2. am colegi care au intrat in facultate după 10 şedinţe de desen. talent, interveţie divină, noroc… habar n-am.
    in facultatea asta se poate intâmpla orice.

   • SORINA spune:

    Va spun eu cum este: mergeti la pregatire cu profesorii din arhitectura care stiu subiectele; poti sa lucrezi ani de zile, zi si noapte: totul este subiectiv si ,,aranjat,,
    daca nu se actioneaza din exterior la aceast tip de admitere toata zbaterea este in van

   • jaquegrey spune:

    te contrazic. o parte intră pe bune. doar o parte…

 17. myssy_a spune:

  Buna.
  Am dat peste o carte de pregatire..ce e drept cam veche,se numeste „Desenul de arhitectura-constructii- sistematizare” ,autori: I.Gluckman si A.Poenaru Bordea ..publicata in 1957.
  Eu invat de pe ea,dar nu sunt sigura ca doar cartea aceasta ma va ajuta,avand in vedere faptul ca deocamdata vreau sa invat fara mediatie.Stiu ca nu ai idee ce contine cartea,dar e destul de cuprinzatoare…cca 300 de pagini cu 3 capitole:1.Notiuni generale de desen 2.Desenul pt proiectele de arhitectura si 3.Desenul pt proiectele de sistematizari

  • jaquegrey spune:

   nu prea ştiu ce să-ţi zic… dacă corespunde in oarecare măsură cu ce e pe aici, inseamnă că merită să te uiţi pe ea (nu inţelege greşit. blogul meu nu e ca reper. eu mă refer doar la actualitatea informaţiei, să zic aşa). privind desenul tehnic – invaţă să faci o faţadă, o axonometrie, să desenezi in proiecţie ortogonală, să pui nişte umbre – chestii de bază. nu te complica foarte tare. important e să inţelegi principiile şi să ştii să aplici ceea ce ai invăţat (e ca mersul pe bicicletă in acest caz).

 18. Onni spune:

  foarte tare…

 19. Onni spune:

  si eu m-am hotarat sa merg la arhitectura dar cand vad ce desene ai aici imi dau seama ce putine cunostinte am in domeniu…o sa incep meditatiile

  • jaquegrey spune:

   se poate mult mai bine decât ce am eu aici. am văzut desene ale oamenilor prin facultate care desenează foarte realistic (nu prea multe, dar există).

 20. Onni spune:

  in ce an esti?(la facultate)

 21. Onni spune:

  la cluj esti?

 22. Onni spune:

  imi poti recomanda un prof.?

 23. Onni spune:

  pe ce materii se insista mai mult?este adevarat ca se face multa fizica?

  • jaquegrey spune:

   se face statică, o latură a fizicii. nu pot să zic că se insistă pe ceva anume. sunt mai multe catedre, fiecare işi predă materia fără să fie interesată de ce se petrece in restul facultăţii. nici o altă catedră nu ştie ce se intâmplă in celelalte catedre, pe principiu fiecare cu treaba ei. fiecare crede că materia lui e cea mai importantă şi nu ţine cont de celelalte. în realitate se reduce la ce vrei tu să inveţi mai mult, că de invăţat chiar la toate e un pic cam complicat pt că nu-ţi permite timpul fizic.

 24. Onni spune:

  desele care le-ai facut le copiezi de undeva?sau le inventezi?

  • jaquegrey spune:

   o parte din interioare sunt inspirate din poze pe care le-am văzut pe net. in rest sunt teme de la prof. la case ţi se mai dă un reper, gen’ planuri sau faţade, dar sunt teme la care nu ţi se dă nimic uneori. ţi se spune doar titlul temei.

 25. Onni spune:

  eu imi faceam probleme pt fizica…nu ma prea impac cu ea si de aceea intrebam

  • jaquegrey spune:

   mă… tot fizică e, doar că e o anumită latură ce studiază forțele ce apar in grinzi sau bare. sunt probleme de mecanică statică. in semestrul al doilea o să faci rezistența materialelor care e şi mai urâtă. sunt materii de real cum ar veni la care trebuie să lucrezi in mod constant ca să inţelegi, iar la teste e foarte uşor să greşeşti. şi dacă vrei la mincu, nu o să scapi de ea. din câte ştiu vor fi materii care au legătură directă cu asta (nu pot să-ţi zic mai mult pt că sunt abia anul I)

 26. Anca spune:

  Salut am dat si eu de blogul asta si vreau sa spun ca e foarte tare si folositor.am terminat clasa a11a si incep sa ma gandesc la ce facultate sa dau si facultatea de arhitectura din cluj ar fi printre optiunile mele…intrebarea mea este…am destul timp sa ma pregatesc pt asta?acum peste vara o sa lucrez cu ceva student din anul 4 si din toamna o sa incep cu un profesor de la facultate.. eu am vazut desenele tale..si chiar daca esti in primul an…mi se par foarte foarte faine..si ma sperie…nu stiu daca as fi in stare sa fac asa ceva.. nu ai ceva desen chiar de la inceput ? :)) sa vad daca sunt in stare sa fac ceva de genu..

  • jaquegrey spune:

   salut. un an in facultate și experiența admiterii m-au convins că totul e posibil. poţi să munceşti până îţi crapă retina şi să ai rezultate de rahat şi poţi să stai relaxat şi să ieşi foarte bine. cantitatea de muncă nu este direct proporţională cu rezultatul. nu ştiu la ce nivel eşti tu cu desenul, dar îţi zic ai nevoie de o doză zdravănă de noroc, oricât de bun ai fi.

   cât despre desenele mele timpurii – nu merită văzute. sunt absolut groaznice. ce vezi aici nu e talent, e multă muncă, deci oricine cu destul de multă voinţă poate să mă intreacă lejer.

 27. Anca spune:

  Ah….noroc… e foarte dezamagitor cand te gandesti ca ore intregi de munca stau intr-o ‘doza zdravana de noroc’ .. thanks anyway

  • jaquegrey spune:

   vorbesc doar din experiență personală. poți să mă crezi sau nu. și oricum… nu am spus că nu se restabileşte un echilibru mai târziu.

 28. Catalina spune:

  Buna…Ratacesc de aproximativ 30 minute prin blogul tau sh ma incanta tot ce vad. Nu stiu exact de ce , dar sper sa ma ajuti!Intru[adik am intrat deja;))] in clasa a12a sh ma gandesc serios sa dau la mincu[la sectia arhitectura], dar mai serios de atat pot spune k admiterea d anul acesta m.a speriat…Te rog frumos recomanda.mi un prof bun, de preferat unul care preda acolo. Vreau sa ma apuc de meditatii si , desi stiu k altii fac inca din cls aXI-a cred k ma pot ridik la nivelul lor cu ajutorul unui prof bun. iti multumesc anticipat!^:)^

  • jaquegrey spune:

   un prof mai cunoscut ai cărui elevi au avut rezultate şi care predă in facultate ar fi Niţulescu. nu ştiu ce metodă de predare are pt că am urmat cursurile altui arhitect.

  • Selene spune:

   Buna,si eu sunt in aceiasi situatie,am tot cautat pareri si pareri. Si eu vreau sa ma apuc de meditatii si am citit de un domn profesor nitulescu,care a primit numai laude de bine.Acum sa ne spuna jaque daca este adevarat. Din cate am inteles la dansul „programarile” ptr meditatii se fac din timp si poti aparea pe lista dansului doar daca ai recomandare de la un student. Poate tinem legatura avand in vedere ca amandoua suntem in clase terminale si vrem la arhitectura. O seara buna si bafta la bac!

 29. SaphireKitsune spune:

  De ceva timp va urmaresc forumul si m-am decis sa va scriu.Poate o sa sune ciudat ,dar cred ca sunt multe persoane care imi seamana Asa ca, iata povestea mea:mi-am rugat parintii sa ma inscrie la o scoala de arte plastice si am reusit, sunt in anul 3 de pregatire la o scoala populara de arte plastice.Am „furat” ,mai mult ,din experienta celor de acolo , datorita programului incarcat de scoala(clasa a-x-a la mate info) merg rar .Mi s-a spus sa incep pregatirea pentru arhitectura.Va arat niste lucrari cu speranta ca ,poate, imi spuneti daca am sanse.
  http://saphirekitsune.deviantart.com/gallery/#/d2y4v9r
  http://saphirekitsune.deviantart.com/gallery/#/d2y4xpz
  http://saphirekitsune.deviantart.com/gallery/#/d2tar6e
  http://saphirekitsune.deviantart.com/gallery/#/d2ssh81
  VA MULTUMESC.

  • jaquegrey spune:

   Salut. în primul rând nu mai fii atât de formală. în momentul de faţă abia dacă am 21 de ani. în al doilea rând lucrările intr-adevăr sunt reuşite, dar nu te poţi baza pe talent in facultatea asta. grafica nu inseamnă nimic dacă nu ai un concept pentru priecte, ca să nu mai zic că mai mult e apreciat un desen de linie clar care are o idee in spate decât un desen grafic care nu e susţinut de nimic. la propriu, dacă desenezi frumos şi atât, ţi se va spune că ”ai cazma”. sunt o groază de chestii pe care trebuie să le stăpâneşti dacă vrei cu adevărat intr-o facultate de arhitectură, incepând cu desenul şi terminând cu matematică, fizică, filozofie, etc…
   şanse de a intra are orice persoană care are voinţă să inveţe şi să muncească pentru ceea ce vrea, şi odată intrat, nu te intreba nimeni ce medie ai avut la examen. toţi sunteţi egali. ce vă va departaja va fi interesul acordat facultăţii.

   • SaphireKitsune spune:

    Bine v-am regasit.
    Iti multumesc ,jaquegrey, pentru raspuns ,nu ai facut decat sa ma motivezi si mai tare . Mai ramane sa-mi conving parintii ca ce vreau nu e un moft ,chiar vreau sa fac arhitectura.
    Am 3 ani disponibili de pregatire ,nu-i mult dar nici putin, in care am sanse sa acumulez tot ce am nevoie pentru reusita la examen.
    Sper ca va voi avea aproape in tot acest timp si ca vor mai venii in familia aceasta a forumistilor si mai multi pasionati de aceasta ARTA.In acest sens ,un astfel de grup s-a mobilizat si au creat in deviant art un „loc de intalnire ” .Iata adresa :
    http://uauim.deviantart.com/blog/?offset=5

    In speranta ca nu va plictisesc si ca voi gasi in voi un sprijin ,va multumesc.
    (nu incerc sa fiu formala…asa sunt eu) 🙂

   • jaquegrey spune:

    de unul dinte grupuri ştiam. sunt membru.
    nu cred că ar trebui să te complici să faci pregătire cu un profesor trei ani. doi ani ar fi de-ajuns. şi te rog din nou: nu mai vorbi cu mine atât de politicos. mă faci să mă simt bătrân.

 30. roxublueberry spune:

  Buna!Sunt clasa a 11-a si vreau sa ma apuc de pregatire la Bucuresti. As vrea sa te intreb daca imi poti da cateva informatii despre arh. Gheorghiu, preda la Ion Mincu, urmeaza sa fac pregatire cu el, dar as vrea sa stiu cateva lucruri despre cum isi organizeaza pregatirea sau cati dintre cei ce fac cu el intra la Mincu.
  Multumesc anticipat si mult succes in continuare!

  • jaquegrey spune:

   îmi pare rău să te dezamăgesc, dar nu ştiu nimic despre un domn arhitect Ghiorghiu…. poate te ajută cei ce mai intră pe blog.

  • pufulina spune:

   te pot ajuta eu cu info despre acest prof intrucat am facut pregatirea cu el si sunt acum la Mincu anul 2. Personal am fost foarte multumita de tehnica profului. Este linistit si te ajuta sa iti dezvolti latura creativa. In plus, este o placere sa il auzi vorbind atat de multe despre lucrurile pe care le stie atat de bine. Tot ce trebuie sa faci este sa te tii de programul pe care ti-l da. Temele sunt sfinte. Documentatia te va ajuta sa iti faci si o cultura atat de necesara arhitectului. Spor la treaba!

 31. corina spune:

  buna sunt a11a la arh.. putem vorbii mai multe pe mess?:D

 32. Romeo spune:

  Salut am observat ca eshti din Giurgiu . Ai fost la desen la vreo profesoara din Giurgiu ? fiindca si eu sunt din giurgiu si s-ar putea sa te cunosc .

 33. Sayko spune:

  Salut,imi plac foarte mult desenele tale si am observat ca nu sunt singurul care ar vrea sa dea la arhitectura dar eu as vrea pe design interior desi………sora mea zice ca nu se cauta si nu prea imi ofera prea multe in viata as vrea sa te intreb : Tu cand desenezi,desenzi ce iti trece prin minte in momentul respectiv sau te uiti dupa anumite desene?,iar in rest iti doresc sa treci peste si prin toate cu foarta multa usurinta MULT SUCCES pe mai departe.

  • jaquegrey spune:

   eu acum desenez ce mi se cere la facultate. inainte să intru desenam ce ne dădea profu’ la pregătire. in principiu mereu am avut un punct de plecare, fie că mi se cerea desen tehnic sau desen liber. se dădea o faţadă, un plan, o axonoemtrie, sau tema planşei, in cazul in care tema era de desen liber. mereu am căutat exemple din care puteam să invăţ ceva deştept, şi da, asta inseamnă să copiez anumite chestii. un mod de a invăţa este preluarea ca atare a ceea ce este dat, până la un punct desigur.

 34. AugustRush spune:

  buna,sunt din sibiu si as vrea sa dau la arhitectura.Ma intreb daca stiti pe cineva de la care as putea lua meditatii

 35. crina spune:

  Salut! Buna ideea cu blogul, apreciez mult faptul ca mai sunt persoane care au rabdare cu elevi curiosi ca noi, care vor sa intre la arhitecura; in fine, nu stiu cat de decisiv o sa fie raspunsul tau la urmatoarea mea intrebare, dar am impresia ca cu cat aflu mai multe pareri cu atat ma simt mai in siguranta, dintr-un anumit punct de vedere… cazul meu e mai special… sunt deja clasa a12-a, si dupa mai multe ezitari (din clasa a 7-a vroiam sa devin arhitect , dar pe parcurs am tot ezitat, pentru ca parintii considerau asta un moft) am revenit la ideea de a da la arhitecura… crezi ca ar fi timp sa ma pregatesc? eu nu tin neaparat sa intru din prima incercare, am destula rabdare…daca n-o sa intru din prima, at least I’ll die trying…n-am gasit inca profesor ,desi oferte sunt;mie mi-ar fi placut la constanta sa fac pregatire, si ma intrebam daca ai cumva colegi care au mai facut si ei aici…mi-ai fi de mare ajutor…:), multumesc!

  • jaquegrey spune:

   salut. am colegi in an care au intrat din prima după 10 şedinţe, fără să mai fi făcut pregătire vreodată. depinde foarte mult de om şi de noroc. o să intreb prin facultate dacă ştie cineva un prof in constanţa şi te anunţ după anul nou printr-un mail. intre timp, poate îţi mai răspund cei ce intră pe blog.

 36. crina spune:

  ok…astept raspunsul tau si inca o data multumesc mult ! 🙂

 37. Alexandra spune:

  am tot studiat blogul tau de vro ora si am citit aproape toate comentariile de pana acum.am observat ca majoritatea persoanelor care vor sa dea la arhitectura vin de la profil real(cam descurajator).ei bine eu sunt cls a 10a-filologie si desigur ma bate gadul sa dau la arhitectura.suna aiurea,dar daca m-as apuca acum de pregatire as avea vro sansa trec de examen?

  • jaquegrey spune:

   doi ani de pregătire sunt de-ajuns.

  • jaquegrey spune:

   în anul I am avut un coleg de grupă care a venit de la filologie şi avea un an de pregătire. am avut colegi care au intrat cu 10 şedinţe de pregătire. in facultatea asta se cam poate orice, dar trebuie să ai un pic de voinţă şi o doză zdravănă de noroc la examen.

 38. debby spune:

  salut,jaguegrey!fac de ceva timp pregatire ptr admiterea la arhitectura si ,bineinteles,doresc sa dau la mincu.am inteles ca esti prin anul 3..tot la mincu:ce ai putea sami spui despre fac,adica cum sunt profii si daca este asa de greu la examene (cum am auzit);si inca ceva,daca nu te superi,matematica pe care o faceti are vreo leg cu cea din liceu?daca da,cu ce anume,iar daca nu, pe ce se bazeaza,este grea?mi-ai fi de mare ajutor daca mi-ai raspunde:)multumesc anticipat si mult succes in continuare!:d

 39. elena spune:

  salut sunt clasa 10 profil uman..vreau sa urmez facultatea de urbanism care este in relatii strinse cu cea ale facultatii de arhitectura..nu prea ma pricep la desen..de unde sa incep pregatirele??si cu ce sa incep??
  poate ceva site-uri..sau svaturi..
  multumesc!!

  • jaquegrey spune:

   pe visual art găseşti multe chestii care te pot ajuta, pe lângă ce am postat eu pe aici. cât despre sfaturi – cel mai bine se discută pe exemple clare, adică faci un desen şi ţi se spune ce e greşit sau ce mai puteai să faci. cât despre pregtire in sine, cel mai bine e să faci cu un prof cel puţin un an.

 40. elena spune:

  ok..in ori shi ce caz daca apar alte intrebari ma adresez..

 41. Alin spune:

  Sal,sunt din Bacau si as vrea sa daula o faculatate de arhitectura doar ca in afara,
  acum sunt liceu la profilul :”Desenator tehnic in constructii si instalatii”,fac si acum cam 4-5 ore de desen pe saptamana doar ca fac mai mult schite si desene din profil doar ca nu atat de complexe ca ale tale,nu stiu un faci faculatatea dar imi poti recomanda un profesur bun de arhitectura prin Moldova ??ms anticipat

  • jaquegrey spune:

   salut. nu ştiu pe cine să-ţi recomand, pt că nu cunosc profesori ce se ocupă de meditaţii in afara bucureştiului, dar o să icnerc să mă interesez să văd dacă aflu ceva şi te anunţ.

 42. Bogdan spune:

  Buna :)..Sunt impresionat de ce ai facut…eu sunt in clasa a IX-A la un liceu foarte bun din Brasov si vreau sa merg la Mincu.Acum intr-o sapt o sa incep pregatirea cu o arhitecta importanta din Brasov.Dar pana atunci ma poti lamuri cum se fac lucrurile de proportionalitate?..am mai multe desene si as vrea sa ti le arat..oricum vreau sa cunosc cat mai multa lume din domeniu

  Multumesc!

 43. Bogdan spune:

  pai arhitecta e Sfarghiu Dania..e foarte cunoscuta…dar as vrea sa-mi dai niste ponturi ca sa ma descurc 🙂

  • jaquegrey spune:

   cel mai bine se discută pe exemple concrete, adică arăţi un desen şi-ţi spun ce e greşit şi ce poţi să faci. in afară de asta…. mai citeşte pe blog. poate mai găseşti vreun răspuns la vreo intrebare pe care o ai.

 44. Bogdan spune:

  pai iti pot trimite pe mess…

 45. AugustRush spune:

  buna bogdan…as vrea daca se pote sa vad si eu acele desene id:scheleton@ymail.com

 46. veronique spune:

  buna. imi cer mii de scuze pentru indrazneala, dar am sute de intrebari care clocotesc in mine. te rog din suflet, daca se poate sa vorbim pe mess… multumesc enorm de mult.

 47. elyssa spune:

  buna! am 16 ani si imi doresc sa intru la facultatea de arhitectura…as dori si eu daca poate cineva sa ma ajute cu niste sfaturi..cu ce as pute sa incep???

 48. elena spune:

  Buna!Vreau sa urmez facultatea de urbanis shi am o intrebare:ce carti trebuie sa-mi procur.?
  Multumesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s